INFORMACJE OGóLNE

Jadłospis

Październik 24th, 2015 Brak komentarzy

jadlospisGodziny wydawania posiłków:

I śniadanie – o godz. 8:45

II śniadanie – o godz. 11:30

Obiad – o godz. 14:00

W tym tygodniu nasza kuchnia poleca:

Data Śniadanie II Śniadanie Obiad
04.03.2019

Poniedziałek

 

Chleb słonecznikowy (mąka pszenna), masło (laktoza), pasztet pieczony, ogórek kiszony, Herbata z cytryną Weka (mąka pszenna) masło (laktoza), serek śmietankowy z zielonym ogórkiem (ser sernikowy (laktoza), zielony ogórek, czosnek, sól), Rzodkiewka,

Kakao z mlekiem

Jabłko

Zupa selerowa z ziemniakami(skrzydełka z kurczaka, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana 18%( laktoza), ziemniaki, zielona pietruszka, sól), makaron świderki z sosem bolognese (łopatka b/k, olej roślinny, cebula, pomidory krojone, papryka, mąka pszenna, czosnek, zioła prowansalskie, bazylia, oregano), sałata lodowa ze śmietaną(laktoza), kompot wieloowocowy (truskawki, aronia, śliwki, jabłka, cukier)
05.03.2019

Wtorek

 

 

Grupa I i II:

Chleb krakowski (mąka pszenna), masło (laktoza), kiełbasa szynkowa, rzodkiewka, cebula zielona, herbata owocowa

Grupa III, IV, V, VI:

Szwedzki stół:

Chleb krakowski (mąka pszenna), masło (laktoza), kiełbasa szynkowa, twarożek śmietankowy (laktoza) z awokado, warzywa: pomidorki koktajlowe, rzodkiewka, słupki ogórka zielonego, herbata owocowa

Płatki kukurydziane na mleku (laktoza) z rodzynkami, suszonymi morelami i miodem

Kiwi

Zupa pomidorowa z zacierką(porcja rosołowa, marchew, pietruszka, seler, por, masło (laktoza), koncentrat pomidorowy, śmietana 18% (laktoza), zielona pietruszka, sól, zacierka(gluten, jajka)), ziemniaki, eskalopek indyczy(pierś z indyka, jajko, mąka pszenna, mleko, bułka tarta pszenna, olej roślinny, sól), surówka z marchewki i jabłka(marchew, jabłko, śmietana 18 %(laktoza), sok z cytryny, cukier), kompot wieloowocowy (truskawki, aronia, śliwki, jabłka, cukier),
06.03.2019

Środa

 

Bułka kajzerka

(mąka pszenna), masło (laktoza), ser żółty, pomidor,

Mleko

Kisiel wiśniowy,  Podpłomyki bezcukrowe

Mandarynka

Zupa brokułowa z ziemniakami(marchew, pietruszka, seler, por, brokuły, masło, śmietana 18%( laktoza), ziemniaki, zielona pietruszka, sól),

naleśniki z twarożkiem truskawkowym i polewą koktajlową (mleko, mąka pszenna, jajka, ser biały tłusty(laktoza), truskawki, śmietana 18% (laktoza), jogurt naturalny, cukier, wanilia) kompot wieloowocowy (truskawki, aronia, śliwki, jabłka, cukier)

08.03.2019

Czwartek

 

Grupa I i II:

Chleb słonecznikowy (mąka pszenna), masło (laktoza), kabanos wieprzowy, ogórek zielony, szczypiorek, herbata z cytryną

Grupa III, IV, V, VI:

Szwedzki stół:

Chleb słonecznikowy (mąka pszenna), masło (laktoza), kabanos wieprzowy, ser żółty, pomidorki koktajlowe, papryka, słupki zielonego, herbata z cytryną

Chleb żytnio – razowy (mąka pszenna, mąka żytnia), masło, pasta jajeczna z zieloną cebulką, papryka, Kakao z mlekiem

Banan

Zupa fasolowa z makaronem mini(marchew, pietruszka, seler, por, fasola biała, kiełbasa podwawelska, makaron mini(pszenica), cebula, czosnek, majeranek, zielona pietruszka, sól), ziemniaki z koperkiem, pulpet wieprzowy w sosie pieczarkowym(łopatka, jajko, bułka pszenna, masło marchew, pieczarki, śmietana 18% (laktoza), sól), buraczki na ciepło(buraki, masło, śmietana 18 %, mąka pszenna, sok z cytryny, cukier, sól) kompot wieloowocowy (truskawki, aronia, śliwki, jabłka, cukier)
09.03.2019

Piątek

Bułka grahamka (mąka pszenna, mąka żytnia), masło (laktoza), szynka jak ze wsi, pomidor, szczypiorek, Kawa z mlekiem Bułeczka drożdżowa z masłem (laktoza),

Sok przecierowy

marchwiowy

Jabłko

Zupa ogórkowa z ryżem (porcja rosołowa, marchew, pietruszka, seler, por, ogórki kiszone, śmietana 18 % (laktoza), ryż, zielona pietruszka, sól) ziemniaki z koperkiem, miruna panierowana(miruna, mąka pszenna, jajka, bułka tarta pszenna, olej roślinny, sól), sałatka z kapusty pekińskiej (kapusta pekińska, marchew, cebula, kukurydza, cukier, majonez Kielecki(jajka), śmietana 18 %, sól),  kompot wieloowocowy (truskawki, aronia, śliwki, jabłka, cukier)
Tags:

About the author

Nauczyciel w grupie V

DZIEŃ OTWARTY
DZIEŃ OTWARTY

Brak komentarzy

REKRUTACJA NA NOWY ROK SZKOLNY
REKRUTACJA NA NOWY ROK SZKOLNY

Brak komentarzy

REKRUTACJA NA DYŻUR WAKACYJNY – LIPIEC
REKRUTACJA NA DYŻUR WAKACYJNY – LIPIEC

Brak komentarzy

Zapisy na dyżur wakacyjny i nowy rok szkolny
Zapisy na dyżur wakacyjny i nowy rok szkolny

Brak komentarzy

METODA PROJEKTU „CHLEB” GR II
METODA PROJEKTU „CHLEB” GR II

Brak komentarzy

SZLACHETNA PACZKA 2018
SZLACHETNA PACZKA 2018

Brak komentarzy