INFORMACJE OGóLNE

Jadłospis

Październik 24th, 2015 Brak komentarzy

jadlospisGodziny wydawania posiłków:

I śniadanie – o godz. 8:45

II śniadanie – o godz. 11:30

Obiad – o godz. 14:00

W tym tygodniu nasza kuchnia poleca:

Data Śniadanie II Śniadanie Obiad
06.05.2019

Poniedziałek

 

Chleb wieloziarnisty (mąka pszennażytnia), masło (laktoza), szynka domowa, pomidor, szczypiorek, herbata z cytryną Chleb słonecznikowy (mąka pszenna i żytnia), masło (laktoza), pasta z szynki i sera (szynka cygańska, ser biały półtłusty (laktoza), śmietana (laktoza), cebulka zielona), ogórek kiszony, kawa z mlekiem

jabłko

Zupa kalafiorowa z ziemniakami (porcja rosołowa, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana 18% (laktoza), kalafior, zielona pietruszka, ziemniaki, sól), racuchy karotki z sosem serowym z brzoskwiniami(mąka pszenna, marchew, jajka, jogurt naturalny, mleko, drożdże, olej roślinny, twarożek waniliowy, sok z cytryny, brzoskwinie, cukier, wanilia), kompot wieloowocowy (truskawki, aronia, śliwki, jabłka, cukier)
 07.05.2019

Wtorek

 

Grupa I i II:

Chleb mieszany (mąka pszenna), masło (laktoza), kabanos wieprzowy, rzodkiewka, pomidorki cherry, szczypiorek, herbata z cytryną

Grupa: III,  IV, V, VI:

Szwedzki stół:

Chleb mieszany (mąka pszenna), masło (laktoza), kabanos wieprzowy, ser żółty, warzywa: papryka żółta, pomidorki cherry, rzodkiewka, herbata z cytryną

Budyń waniliowy z płatkami kukurydzianymi (mleko, mąka ziemniaczana, wanilia, cukier)

pomarańcza

Krupnik polski(porcja rosołowa z indyka, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, śmietana 18% (laktoza), kasza jęczmienna, ziemniaki, zielona pietruszka, sól), ziemniaki z koperkiem, gulasz wieprzowy w sosie własnym(szynka b/k, cebula czosnek, mąka pszenna, papryka czerwona, olej roślinny, ziele angielskie, liść laurowy, sól), mizeria (ogórek zielony, śmietana (laktoza), sok z cytryny, cukier, koperek, sól), kompot wieloowocowy (truskawki, aronia, śliwki, jabłka, cukier)
08.05.2019

Środa

 

Chleb forma (mąka pszenna i żytnia) masło (laktoza), pasta z tuńczyka (laktoza), jajo, tuńczyk, sól), ogórek kiszony, szczypiorek, kakao z mlekiem Smoothie owocowe (gruszka, banan, jabłko, woda mineralna niegazowana, zielona pietruszka),

wafle ryżowe

Barszcz biały z ziemniakami i fasolą ( zakwas barszczu białego, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, śmietana 18% (laktoza), biała  fasola, sól, pietruszka zielona, liść laurowy, ziele angielskie, zielona pietruszka), Makaron penne z duszonym szpinakiem, kurczakiem i sosem śmietanowym(makaron penne (mąka pszenna), ser Philadelphia (laktoza), szpinak, śmietana 18% (laktoza) czosnek, sól, pierś z kurczaka), sałatka z pomidora z koperkiem, kompot wieloowocowy (truskawki, aronia, śliwki, jabłka, cukier)
  09.05.2019

Czwartek

 

Grupa I i II:

Chleb krakowski (mąka pszenna), masło (laktoza), , kiełbasa krakowska, ogórek kiszony, pomidorki koktajlowe, szczypiorek, herbata z cytryną

Grupa:  III, IV, V, VI:

Szwedzki stół:

Chleb krakowski (mąka pszenna), masło (laktoza) kiełbasa krakowska, sałatka warzywna z jajkiem, warzywa: pomidorki koktajlowe, papryka żółta, ogórek kiszony, herbata z cytryną

Weka z masłem (laktoza), parówki, ketchup, szczypiorek, kawa zbożowamlekiem

arbuz

Zupa pomidorowa z ryżem (skrzydełka z kurczaka, marchew, pietruszka, seler, por, koncentrat pomidorowy, śmietana 18( laktoza), ryż, sól), ziemniaki z koperkiem, udka pieczone z cebulką (udko kurczaka, papryka słodka, cebula, marchewka, olej roślinny, sól), bukiet warzyw na parze z masłem(laktoza) i bułką tartą pszenną, kompot wieloowocowy (truskawki, aronia, śliwki, jabłka, cukier)
  10.05.2019

Piątek

 

Bułka z dynią (mąka pszenna i żytnia), masło (laktoza), ser żółty, papryka czerwona, szczypiorek, kawa zbożowamlekiem Bułka stokrotka z masłem i miodem (laktoza), sok przecierowy marchewkowo – bananowy

kiwi

Zupa meksykańska z makaronem mini i mięsem (marchew, pietruszka, seler, por, szynka, kukurydza, fasola czerwona, pomidory, papryka czerwona, cebula, czosnek, makaron mini (mąka pszenna), tymianek, pietruszka zielona), placki ziemniaczane z polewą śmietanową (ziemniaki, jajka, mąka pszenna, olej roślinny, cebula, czosnek, śmietana 18% (laktoza), cukier), kalarepka do chrupania, kompot wieloowocowy(truskawki, aronia, śliwki, jabłka, cukier)
Tags:

About the author

Nauczyciel w grupie V

Rekrutacja uzupełniająca
Rekrutacja uzupełniająca

Brak komentarzy

METODA PROJEKTU – ROŚLINY
METODA PROJEKTU – ROŚLINY

Brak komentarzy

DNI ADAPTACYJNE
DNI ADAPTACYJNE

Brak komentarzy

UWAGA
UWAGA

Brak komentarzy

PODPISYWANIE WOLI PRZYJĘCIA DZIECKA NA DYŻUR WAKACYJNY W MIESIĄCU LIPCU – dzieci z innych przedszkoli
PODPISYWANIE WOLI PRZYJĘCIA DZIECKA NA DYŻUR WAKACYJNY W MIESIĄCU LIPCU – dzieci z innych przedszkoli

Brak komentarzy

METODA PROJEKTU „CHLEB” GR II
METODA PROJEKTU „CHLEB” GR II

Brak komentarzy